Regulamentul de aplicare a codului rutier

Codul rutier 2011 ( de fapt ordonanta de urgenta 195/2002 ) are si acest regulament de aplicare pe care il gasiti aici :

Regulament de aplicare

Uite o monstra la ce este acolo :

HOTĂRÂRE

PENTRU APROBAREA REGULAMENTULUI DE APLICARE A ORDONANŢEI DE URGENŢĂ A GUVERNULUI NR.195/2002 PRIVIND CIRCULAŢIA PE DRUMURILE PUBLICE

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art.135 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. – Se aprobă Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, prevăzut în anexa nr.1.

Art. 2. – Anexa la ordonanţa de urgenţă menţionată la art.1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr.2 la prezenta hotărâre.

Art. 3. – Anexele nr.1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 4. – (1) Prezenta hotărâre intră în vigoare la data intrării în vigoare a Legii nr.49/2006 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
(2) Pe aceeaşi dată Hotărârea Guvernului nr. 85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 58 din 31 ianuarie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.

Anexa nr.1

14 comentarii la “Regulamentul de aplicare a codului rutier

 1. buna ma numesc vali si am luat sala fara probleme datorita acestui sait urssur si alui alex. acuma mai am traseul pe 10.08.2011 sper sa trec si peste traseu. va recomand acest sait la toata lumea este cel mai tare sait anvatati de pe acest sait si dupaia testativa ce ati anvata pe drpciv.ro bafta la toata lumea si sa ati dea dumnezeu sanatate alex si tot ce ati doresti, anca o data ati multumesc fara tine nu asi fi luat sala.

 2. super tare… ce ai reusit sa faci draga alex pe mine cel putin mai ajutat foarte mult asa am reusit sa invat … o sa recomand la toata lumea care stiu ca da ptr permis site-ul tau ….bafta tuturor……

 3. S-a modificat si durata probei practice. Acum este de MINIM 20 minute! Inainte era de maxim 20 minute. Cu ocazia asta am trecut si eu. Si pe luni-marti am permisul :X. Mersi Alex pt site. Mi-a fost de ajutor. Apropo tu cand mai dai?

 4. am si eu o rugaminte la voi.am dat sala ieri si am luat cu 22 de puncte,dar nu mia oprit dosarul ,nu mia scris nimic.Trebuia sa imi scrie ceva pe dosar?mia zis doar sa ma prezint la traseu.

 5. dar eu nu m-am referit ca nu am luat sala ci ca am picat traseul si a trebuit sa dau de fiecare data sala din nou, cu toate ca la sala nu am avut probleme dar nu mi se pare corect ca daca am picat la traseu sa dau din nou sala….cu toate ca nu am avut probleme la sala …..doar la traseu…..am facut niste gafe…..am intrat pe site si am vazut toate greselile care se penalizeaza la traseu….voi tine cont de toate…..mersi mersi….o seara faina
  🙂

 6. dar….nu a mai intrat in vigoare legea aia…ca sa nu mai dam sala daca picam traseul ca eu am fost inscrisa la scoala si am dat sala aia de m-am saturat de ea….nu mi se pare corect …sunt niste zile pierdute aiurea…si daca ai luat sala inseamna ca stii…si atunci de ce mai trebuie s-o dam de cate 5 ori chiat daca trecem examenul???? eu nu inteleg…inainte asa era dar acuma….sunt niste bani dati aiurea si timp pierdut degeaba….Dvs sunteti de-acord cu legea asta???

  1. Maria , eu am dat sala de 5 ori 😀 aiurea pana sa imi dau seama ca de fapt trebuie sa citest intrebarile atent si sa nu ma mai stresez cu gandu ca o sa pic .

   Bafta … ai aici pe site munca mea de 8 luni de zile in care am strans fiecare intrebare de pe drpciv.ro pe care am putu si am gasit si raspunsul corect … daca inveti bine aceste intrebari si raspunsuri , treci sala … garantat !

   Dar scopul este sa deprinzi legislatia , pentru ca la traseu asta se testeaza … condusul din punct de verere legal.

   O zi faina sa ai !

  2. sal cum pot face si eu chestionare pe drpciv.ro?
   tre sa iti faci cont daca da cum imi fac si eu con ca nu gasesc chestionare

 7. buna! spune-mi te rog….daca am picat la traseu, trebuie sa merg sa dau iar sala dupa 16 zile…stiu. Dar 16 zile lucratoare?…sau iau in calcul si sambetele si duminicile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.